Hållbarhet

 

Vi har alla ett ansvar för den här planeten. Det gäller även oss som pensionsbolag. Faktum är att vårt ansvar, ja, kanske till och med är lite extra stort.

Vi pensionsbolag ansvarar nämligen för enorma summor runt om i världen. Pengar som kan göra stor skillnad, beroende på hur de placeras.

I bästa fall kan det få demokratier att växa och må bra. Det kan få fart på den hållbara utvecklingen. Det kan till och med främja jämställdheten på vår planet.

I sämsta fall kan det få planeten i gungning.

Därför är vi på PP Pension lite extra noga med hur vi jobbar, med allt. Från en rättvis fond ända ned till diskmedlet vi använder på vårt kontor.

I vår hållbarhetsrapport kan du läsa mer om vårt egna arbete i verksamheten  liksom i våra investeringar och våra styrmedel.

 

 

 

Våra fonder
Vi på PP Pension tar hand om cirka 18 miljarder kronor. Det är pengar som kan göra stor skillnad beroende på var de placeras.

Vi har valt att ha FNs mål och värderingar som vår måttstock. De är högt uppsatta med hållbarhet, demokrati och jämställdhet som kriterier. De fondbolag som skrivit under UN PRI åtar sig att göra skillnad.

Det här är ett rörligt arbete som hela tiden är i förändring. Men i genomsnitt har vi lyckats se till att 98 procent av våra investeringar ligger i fonder som de har godkänt.

Våra fastigheter
En stor del av pensionspengarna växer i fonder. Men vi har också valt att investera en fjärdedel i fastigheter runt om i Sverige.

Idag äger vi ett 15-tal fastigheter till ett värde av cirka 4 miljarder kronor. Och vi försöker vara lika petiga här. Vi underhåller fastigheterna och renoverar hållbart och ser till att våra hyresgäster är nöjda. Det är och har alltid varit viktigt för oss. Redan 2011, till exempel, var vi bland de första i Sverige att digitalisera värmesystemet i våra fastigheter via digitala väderprognoser. Och förra året kunde vi stolt titta på elmätaren och se att vi hade sänkt den totala elförsörjningen.

Vår vardag
Vi själva då. Ja, vi jobbar efter den enkla men ganska geniala sopsorterar-filosofin. Det innebär rent krasst att de små sakerna till slut genomsyrar allt vi gör. Så vi sopsorterar.

Men vi tar också tåget så ofta vi bara kan. Vi har minskat pappersförbrukningen och vi väljer alltid det miljövänliga alternativet.

Det gör oss också smartare och bättre när vi ska ta större beslut, hela vägen från soptunnan till en stor investering.

Vi påstår inte att vi är perfekta. Men vi gör det. Plastflaska efter plastflaska. Fond efter fond. Ett litet steg framåt iallafall.

Upp