Kollektiv­avtal

Kollektivavtalad tjänstepension

PP Pension har lång erfarenhet av administration och förvaltning av ITP för företag inom medie- och informationsbranschen, över 100 år faktiskt. Vi utbildar i administration av ITP och via vårt internetkontor sköter ni handläggningen på egen hand.

Har ni kollektivavtal genom Medieföretagen? Då har ni troligen också tjänstepensionen ITP2 genom PP Pension för era anställda.

Vad är ITP?

ITP är en kollektivavtalad tjänstepension som gäller för tjänstemän inom den privata sektorn. Det finns två typer – ITP1 och ITP2 – nedan kan du se vad som gäller för dig.

Börja Vid 25 (ITP1) eller 28 års ålder (ITP2)
Ta ut Optimalt vid 65, men du kan börja vid 55 års ålder
Utbetalningstid Minst 5 år

Detta innehåller både ITP1 och ITP2

  • Sparande till pension
  • Sjukpension, det vill säga ersättning om du är sjukskriven längre än 90 dagar
  • Valbart efterlevandeskydd som ger ekonomisk trygghet till dina efterlevande vid dödsfall. Det finns olika regler och förutsättningar för ersättningar i samband med dödsfall inom de båda tjänstepensionerna

Vem har ITP?

ITP-avtalet omfattar nästan 2 miljoner privatanställda svenskar. För att få ITP måste du vara anställd av ett företag som har det kollektivavtal som PTK har förhandlat fram tillsammans med Svenskt Näringsliv. Om du är osäker på om du har ITP kan du fråga din arbetsgivare eller genom att logga in hos Collectum. Där kan du se om du tillhör ITP1 eller ITP2.

Varför PP Pension?

Vi erbjuder pensions- och försäkringslösningar till företag inom medie- och informationsbranschen, från enskilda företagare och frilansare till större företag och deras anställda.

PP Pension i korthet

  • Över 100 års erfarenhet av branschen
  • Återinvesterar vinsten, vilket innebär låga avgifter
  • Råd från licensierade rådgivare
  • Bostadskö i Stockholm och Solna för alla våra kunder