Press

Här hittar du PP Pensions pressmeddelanden, kontaktuppgifter till pressansvariga och högupplösta pressbilder. Nyheter får du via vårt nyhetsbrev, klicka här för att registrera din prenumeration.

Du är varmt välkommen att kontakta oss om du har några frågor.

Pressmeddelanden
PP Pension höjer återbäringsräntan Okt 01, 2019

Det går bra för dina pensionspengar. Så bra att vi idag, den 1 oktober 2019, höjer återbäringsräntan från 5 procent till 7 procent i traditionell försäkring.

– PP Pensions förvaltning är framgångsrik vilket gör att vi kan höja återbäringsräntan från 5 till 7 procent, säger vd, Kjell Norling. Vår portfölj – innehållande aktier, fastigheter, räntor och andra investeringar – är välbalanserad och ett bevis på finansiell styrka. Det är mycket roligt att få ge våra kunder ett sådant positivt besked!

Traditionell förvaltning innebär att PP Pension placerar sina kunders sparkapital i en rad olika tillgångar för att sprida risk och generera en högre avkastningspotential.

Kallelse föreningsstämma PP Pension Apr 12, 2019

PP Pension Försäkringsförening kallar härmed till ordinarie föreningsstämma torsdagen den 16 maj 2019 klockan 10.00 på Kungliga Myntkabinettet, Slottsbacken 6 i Stockholm.

Anmälan sker till Mona Norup, via tel 08-729 90 87 eller e-post mona.norup@pppension.se.

Välkommen.

PP Pension höjer återbäringsräntan Jul 03, 2017

Från och med den 1 juli 2017 höjer PP Pension räntan från nuvarande 7 procent till 8 procent i traditionell försäkring.

– Vår framgångsrika förvaltning gör att vi kan höja räntan till 8 procent. Den goda avkastningen är ett resultat av vår välbalanserade portfölj, med investeringar i många olika tillgångsslag – aktier, räntor, fastigheter och alternativa investeringar. Vi har därför beslutat att höja återbäringsräntan, säger PP Pensions VD, Kjell Norling. Höjningen är ett bevis på vår finansiella styrka och känns väldigt roligt att få lämna detta besked till våra kunder lagom till semestern!

Traditionell förvaltning innebär att kunden ger PP Pension förtroendet att placera sparkapitalet. Kapitalet placeras i en rad olika tillgångar, för att sprida riskerna och ge högre avkastningspotential.

Höjningen blir den första för 2017.

PP Pensions kvartalsrapport jan–mars 2017 Apr 24, 2017

PP Pensions förvaltade kapital nådde i mars 15 miljarder kronor, en ny rekordnivå. Koncernens totalt förvaltade kapital var vid årsskiftet 14,5 miljarder. En miljard mer än året innan. Detta trots att 2016 präglats av politisk och ekonomisk osäkerhet, turbulens på börsen och fortsatta räntefall.

– Ökningen beror bland annat på ökade inflöden, vilket gläder oss eftersom det tyder på att pensioner blir en allt mer prioriterad fråga, säger Kjell Norling, VD på PP Pension.

– Vi är stolta över utvecklingen och jag är särskilt glad över att vår stabila portfölj nu tydligt visar sitt värde, säger Cecilia Thomasson-Blomquist, kapitalförvaltningschef på PP Pension. Våra investeringar i aktier, fastigheter, obligationer och hedgefonder har under ett antal år levererat en god avkastning, för 2017 är det framför allt aktier och fastigheter som har bidragit positivt till resultatet. Avkastningen under första kvartalet uppgår till 2,7 procent.

– Vi arbetar långsiktigt med vårt uppdrag att förvalta våra medlemmars pensioner. Tack vare en trygg finansiell ställning har vi goda möjligheter att möta utmaningarna i en fortsatt förväntat lågavkastande miljö, avslutar Cecilia Thomasson-Blomquist.

– Resultatet betyder oerhört mycket för PP Pensions framtida möjligheter, säger Kjell Norling, nu kan vi fortsätta att utveckla vår organisation för att vässa kundnyttan och investera i våra digitala ambitioner.

Kontaktpersoner
Kjell Norling VD

kjell.norling@pppension.se
08-729 90 90
076-831 69 00

Helene Nilsson Vice VD

helene.nilsson@pppension.se
08-729 90 91
070-441 10 81

MiaPia Johansson Chef Marknad

miapia.johansson@pppension.se
08-729 90 86
0705-20 30 43

Högupplösta bilder
Kjell Norling VD

Klicka för att ladda ner högupplöst bild.

Helene Nilsson Vice VD

Klicka för att ladda ner högupplöst bild.

Cecilia Thomasson Blomquist Kapitalförvaltningschef

Klicka för att ladda ner högupplöst bild.

Upp