Hej Kjell,

Så är 2022 års redovisning klar och publicerad. Vår VD, Kjell Norling, delar med sig i korthet om resultat och om det som driver PP Pension som tjänstepensionsförening framåt.

Om varför PP Pension är annorlunda
– Som tjänstepensionsinstitut ägnar vi dygnets alla timmar åt att fokusera på tjänstepension – att ge support och göra pensionen enklare att förstå både för företaget och för de anställda. Detta är vi absolut bäst på.
– Därför erbjuder vi inte bolån, inte aktiehandel och inte heller kortsiktig trading. Vi är motpolen till kortsiktiga och flyktiga löften. PP Pensions kunder behöver inte läsa det finstilta och vi anstränger oss hårt för att leverera en service som vida överträffar våra konkurrenter.
– Självklart tar vi betalt men inte mer än nödvändigt. Våra kunder ska känna sig trygga i att när det är dags för pension så ska det bli en bra pension.

Om resultatet 2022
– Det kapital som PP Pension är anförtrodd att förvalta har klarat 2022 förhållandevis bra med en avkastning på -7,3 procent. Detta tack vare en försiktig tillgångsallokering som fördelar sig med en tredjedel i aktier, en tredjedel i räntebärande placeringar och en tredjedel i fastigheter, skog och alternativa placeringar.
– Placeringsportföljen har en bred inriktning med mål att över tid få en jämn och hög avkastning, vilket är viktigt för långsiktiga placeringar som förvaltning av pensionskapital är.
– Det gör att vi aldrig kommer att vara sämst – men heller aldrig bäst.
– Under de senaste fem åren har vi, till låg risk, gett en återbäringsränta på i snitt 5,6 procent.

Om varför hållbarhet är så viktigt för PP Pension
– För att prestera långsiktigt måste vi vara hållbara i våra investeringar och i allt det övriga vi gör.
– I kapitalförvaltningen görs analyser inför nya investeringar som vi själva utsett som en klok och hållbar investering. De bolag vi investerar i analyseras inte enbart i siffror utan även i hur de använder naturresurserna, vilket ansvar de tar för sitt sociala engagemang liksom hur analysen ser ut för deras framtida utveckling.
–Samtliga investeringar måste därför – utöver avkastningskravet – även ta ett tydligt och starkt hållbart ansvar.
– Under 2022 la vi  stor kraft på att utveckla arbetet med hållbarhet i hela verksamheten med tydliga och mätbara mål.
– PP Pension är ett hållbart företag som investerar i hållbara företag och samma hållbarhetskrav ställs på våra underleverantörer.