Grattis! Nu kommer fondåterbäringen.

– När det går bra för PP Pension ska våra kunder få ta del av det! Jag är uppriktigt stolt att kunna ge våra fondsparare en ny och unik återbetalning av vårt överskott, säger Kjell Norling, vd för PP Pension.

PP Pensions styrelse beslutade nyligen att återbetala överskottet i fondförsäkringsrörelsen. Beslutet innebär att du med ett pensionssparande i PP Pensions fonder kommer att få en extra tilldelning motsvarande cirka 0,5 procent på ditt genomsnittligt förvaltade kapital.

– Vi har i dag rabatterat låga fondavgifter, inga dolda avgifter, som valuta- växling och liknande, som vi kan ta bort. Därför blir det en återbetalning av överskott – och inte sänkta avgifter – vilket har sin förklaring i regelverket som styr vår verksamhet, förklarar Kjell Norling. 

Glad julklapp

Inför den första återbetalningen räknas ett genomsnitt på varje kunds behållning från 2020 till och med 2023.
– Det första överskottet som återbetalas kommer i december 2023 och PP Pensions ambition är att årligen återbetala överskottet. Om resultatet tillåter.

Överskottet placeras i nya fondandelar. Det blir alltså inga kontanta utbetalningar.
– Fondandelarna står sedan kvar och växer år för år. Därmed blir överskottet ett bra extra tillskott till våra fondsparare och deras framtida tjänstepension, avslutar Kjell Norling.