Hallå Carl Gyllfors

Ny styrelseordförande i PP Pension, välkommen!

Vem är du?
– Jag är en stockholmare som verkat inom mediebranschen sedan slutet av 90-talet. Jag har arbetat som CFO och VD i ett flertal medieföretag och i dag är jag intern rådgivare till SvD, Aftonbladet samt Schibsted E-commerce och distribution. Privat är jag gift med Charlotta och vi har två barn, 21 och 26 år.

När kom du först i kontakt med PP Pension?
– Det var i slutet av 90-talet när jag vara finanschef på SvD. Vi gjorde en stor överföring av tjänstepensionerna till PP Pension. Det var en bättre lösning än den tidigare både för företaget och de anställda, berättar Carl Gyllfors.

När jag senare var vd på Aftonbladet kom jag in i styrelsen för PP Pension, tror det var 2005 eller 2006. Aftonbladet var för övrigt med och grundade PP Pension för 140 år sedan, som då hette Svenska Publicisternas understödsförening.

Det har varit några namnbyten under åren och Carl Gyllfors har varit med om den senaste, till det nya fullständiga namnet PP Pension Tjänstepensionsförening. Ett namnbyte som kom av den nya lagstiftningen för tjänstepensionsförvaltare.

– Det var superkul att vi blev godkända först av alla institut i Sverige! Det visar också att småskalighet har fördelen av att kunna vara snabbfotad, säger han med stolthet.

Carl Gyllfors menar också att det är småskalighetens fördelar som gjort PP Pension så framgångsrik.

– PP Pension känner sina kunder och kan media. Det finns en nära kontakt med både företag och anställda och PP Pension kan därmed ge en bra kundupplevelse.
– Nu tas nästa stora kliv med det digitala projektet som innebär systembyte och annan utveckling och anpassning för att vara redo att möta morgondagens kunder.
– Jag hoppas och tror att det också vara positivt för medarbetare på PP Pension.

Som ordförande leder Carl Gyllfors en styrelse med personer från tre olika parter, fackförbunden Journalistförbundet och Unionen samt arbetsgivarnas Medieföretagen.

Det finns redan i dag ett fint samarbete, vi går i samklang. Ibland lyfter en av parterna en fråga och visst kan det bli diskussioner. Men vi brukar alltid hitta lösningar.

Slutligen, var har du själv dina tjänstepensioner?
– Under åren har jag haft många olika arbetsgivare. En stor del av dem har kunnat erbjuda PP Pension som förvaltare och det är jag glad över. Och jag är en mycket nöjd sparare!

PP Pensions styrelse

Medieföretagen
Carl Gyllfors, ordförande
Senior Advisor

Lennart Foss
Senior Advisor, NTM-koncernen

Elinore Gustafsson
Aktuarie, Aktuariegruppen

Boine Gepertz
VD och koncernchef, Gota Media

Journalistförbundet
Tomas Backlund, vice ordförande
Vice ordförande, Journalistförbundet

Eva-Maria Kollberg
Kanslichef, Journalistförbundet

Unionen
Malin Wulkan
Chefsjurist, Unionen

Martin Wästfelt
Sektionschef, Unionen