Har du tjänstepension?

När du slutar att arbeta så kommer din pension att bli din lön. Tjänstepensionen är den del av din totala pension som kommer från din arbetsgivare. Den blir en stor och viktig del av din inkomst som pensionär och ju mer du tjänar, desto viktigare blir den. Om du inte har tjänstepension från din arbetsgivare så måste du spara själv!

Jobbar du på en arbetsplats som har kollektivavtal är arbetsgivaren skyldig att betala in tjänstepension. Arbetsgivare utan kollektivavtal behöver inte betala tjänstepension, men många väljer att göra det ändå. Erbjuder din arbetsgivare ingen individuell tjänstepension är det viktigt att du tar upp det när du löneförhandlar.

Scrolla ner och se hur mycket du behöver spara för att kompensera för utebliven tjänstepension!

För att kompensera att du inte har eller har haft tjänstepension under delar av ditt yrkesliv behöver du spara själv. För att du ska få en idé om hur mycket du behöver kompensera kan du jämföra med vad de som är anställda får.

Räkna ut hur mycket du behöver spara varje månad:

0 kr

Du skulle fått 0 kr/mån inbetalt.

 

 

Vi syr ihop din individuella tjänstepension

Om din arbetsgivare erbjuder dig tjänstepension utanför kollektivavtalet hjälper vi dig att samla ihop de försäkringar som just du behöver.

Du tar ställning till vilket försäkringsskydd du behöver och hur du vill placera pengarna. Arbetsgivaren betalar för tjänstepensionen. Hur mycket det får kosta är en förhandlingsfråga mellan er.

 

 

 

Upp