Privat pensionsförsäkring

En så kallad privat pensionsförsäkring kan bara rekommenderas till den som har enskild firma eller till den som inte har någon tjänstepension i sin anställning. Gäller inte detta dig, så rekommenderar vi istället att du sparar på annat sätt.

Vid årsskiftet 2016 togs avdragsrätten för privat pensionsförsäkring bort . Det innebär att de skattefördelar som funnits för privat pensionsförsäkring försvann, men du gör klokt i att ha ett annat sparande – för behovet att själv spara till pension är minst lika stort som tidigare.

Egenföretagare med enskild firma som har ett överskott i den aktiva näringsverksamheten och den som helt saknar pensionsrätt i anställningen (tjänstepension) kan fortsatt göra avdrag på 35 procent av överskottet/inkomsten upp till 496 305 (2017) för inbetalningar till privat pensionsförsäkring.

Kontakta oss om du har frågor om privat pensionsförsäkring eller  om ditt nuvarande sparande. Vi hjälper dig att hitta rätt sparform utifrån just din situation.

Kontakta oss!

För att kompensera att du inte har eller har haft tjänstepension under delar av ditt yrkesliv behöver du spara själv. För att du ska få en idé om hur mycket du behöver kompensera kan du jämföra med vad de som är anställda får.

Räkna ut hur mycket du behöver spara varje månad:

0 kr

Du skulle fått 0 kr/mån inbetalt.

Boka ett möte!

Vi tycker det vore trevligt att diskutera pension med dig. 

Upp