Hur ska man spara?

De flesta sparar numera i kapitalförsäkring men har du enskild firma eller helt saknar pensionsrätt i din anställning kan en privat pensionsförsäkring vara ett alternativ.

Vid årsskiftet 2016 togs avdragsrätten för privat pensionsförsäkring bort helt. Det innebär att de skattefördelar som funnits för privat pensionsförsäkring  försvann, men du gör klokt i att ha ett annat sparande – för behovet att själv spara till pension är minst lika stort som tidigare.

Har du enskild firma eller saknar pensionsrätt i din anställning?
Är du företagare med inkomst från aktiv näringsverksamhet kan du betala in och göra avdrag för privat pensionssparande. Även du som saknar pensionsrätt/tjänstepension i din anställning kan göra avdrag på upp till 35 procent av din inkomst.

Förutsättningen är att du aktivt sparar i en pensionsförsäkring och avdraget uppgår till högst 10 prisbasbelopp.

Kontakta oss om du vill starta ett privat pensionssparande eller har frågor om ditt nuvarande sparande. Vi hjälper dig att hitta rätt sparform utifrån just din situation.

Sparar du i ett annat bolag? Flytta till oss.
Har du flytträtt på ditt gamla pensionssparande – och det har du förmodligen – kan du enkelt flytta dina pengar till oss. Vi betalar ditt gamla bolags flyttavgifter på upp till 1 000 kronor och vi erbjuder låga avgifter och rabatterade fonder. Det ger dig mer pengar i pension.

Fyll i flyttanmälan så hjälper vi dig. Läs mer om att flytta ditt sparande.

Boka ett möte för rådgivning

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig för att hitta en lämplig tid.
  • Fält markerade med * är obligatoriska.

Boka ett möte!

Vi tycker det vore trevligt att diskutera pension med dig. 

Upp