Spara i PP Pension

PP Pension är en förening som enbart finns till för att hjälpa dig i mediebranschen. Därför delar vi varken ut vinster till aktieägare eller provisioner eller bonusar. Istället går vinsten tillbaka till våra sparare i form av låga avgifter, rabatterade fonder och personlig rådgivning.

Hos oss sparar du i fonder som vi i snitt rabatterar med cirka 35 procent. Dessutom får du som sparar hos oss stå i vår bostadskö.


Så växer ditt sparande - eller vad betyder egentligen en tusenlapp

 

år
kr
kr

2.1% 3% 5% 7%
Du kommer ha ett kapital på

0 kr

Så här har vi räknat: Avkastningsexempel: 2,1% (branschstandard). 3%. 5%. 7%. Insättningsavgift: 0kr. Kapitalavgift: 0,45%. Styckekostnad: 120 kr. Avkastningsskatt: 0.42%. Fondens avgift är inte inkluderad. Detta är bara ett räkneexempel och ingen utfästelse.

 

Så här har vi räknat: Avkastningsexempel: 2,1% (branschstandard), 3%, 5% och 7%. Insättningsavgift: 0 kr. Kapitalavgift: 0,45%. Fast avgift: 120 kr. Avkastningsskatt: 0,27. Fondens avgift är inte inkluderad. Detta är bara ett enkelt räkneexempel och ingen utfästelse.


Kapitalförsäkring eller privat pensionssparande

De flesta sparar numera i kapitalförsäkring men har du enskild firma eller helt saknar pensionsrätt i din anställning kan ett privat pensionssparande vara ett alternativ.

Läs mer om den nya avdragsrätten för privat pensionssparande

 

Avdragsrätten för privat pensionsförsäkring togs bort helt från årsskiftet 2016. 

Hur ska jag göra om jag nyss startat eller vill starta ett pensionssparande?

Det kommer fortsatt att vara viktigt att spara till sin pension. vi rekommenderar att du  istället sparas i en kapitalförsäkring. Den är inte avdragsgill och påverkas därmed inte av förslaget.

Avdrag för egenföretagare och anställd helt utan tjänstepension kvarstår

Avdrag för pensionsförsäkring gäller fortsatt för egenföretagare med aktiv näringsverksamhet eller om du saknar pensionsrätt i anställningen. Du får även i fortsättningen göra avdrag (35% av inkomsten upp till max 10 prisbasbelopp) för inbetalningar till en privat pensionsförsäkring.

Läs mer om avdragsrätten för privat pensionssparande.


Skriv ut

Dela den här artikeln