Orangea kuvertet

Under februari och mars skickar Pensionsmyndigheten ut årsbeskedet om den allmänna pensionen, det orange kuvertet. Kanske blir du besviken när du ser hur mycket du kommer att få i månaden i pension. För många blir det kanske bara hälften av den lön vi är vana att få.

Men lugn, det orangea kuvertet visar som sagt var bara din allmänna pension. De allra flesta har även tjänstepension från  olika anställningar. En del kanske har haft en arbetsgivare med en annan pensionslösning. Dessutom har många av oss satt av pengar i privata pensionsförsäkringar.

Det enklaste sättet att få en samlad överblick över alla pensioner är att gå in på minpension.se. Där finns allt samlat med prognos för hur mycket de olika pensionerna kommer att ge. Det går också att interaktivt pröva hur utfallet blir om du till exempel går upp från deltid till heltid, arbetar ett år längre eller höjer din lön. Vill du se närmare det du har hos PP Pension kan du logga in med e-legitimation på pppension.se.

I det orange kuvertet finns uppgifter om den allmänna pensionen, det vill säga inkomstpension och premiepension. Du kan också se vilka fonder dina premiepensionspengar är placerade i och hur de utvecklats under året. Vill du byta fonder kan du logga in med e-legitimation på pensionsmyndigheten.se.

 

Hittar du inte vad du söker?

Här kan du se de vanligaste frågorna eller så kan du kontakta vår kundtjänst nedan

Till kundtjänst

 

Boka ett möte!

Vi tycker det vore trevligt att diskutera pension med dig. 

Upp