Pensionens delar

Din pension består av olika delar som kommer från olika håll. För att förstå din pension och om du kanske behöver spara lite extra så är det bra att ha koll på alla delar. Här kan du läsa på om pensionen och hur du gör för att den ska bli optimal för just dig.

Grunden består av din allmänna pension från staten, alltså den som du får från Pensionsmyndigheten. Sedan har de allra flesta också en tjänstepension från sin arbetsgivare. Utöver det kan du dessutom ha ett eget sparande.

Pyramiden får ofta symbolisera pensionens olika delar. Basen är den allmänna pensionen som du får genom att betala skatt på din inkomst. Tjänstepension är en frivillig ersättning från din arbetsgivare och inte alla erbjuder den. Till sist så kan du även spara själv till din pension.

De här tre olika delarna består sedan av andra delar och kallas ibland vid olika namn. Till höger hittar du en förteckning av alla utryck som rör pensionens delar. Om du fortfarande har svårt att förstå hur just din pension fungerar så är du varmt välkommen att kontakta oss!

Kontakta oss

 

 

Pensionspyramiden

Pyramiden får ofta symbolisera pensionens olika delar.

Basen är den allmänna pensionen som du får genom att betala skatt på din inkomst. Tjänstepension är en frivillig ersättning från din arbetsgivare och inte alla erbjuder den. Till sist så kan du även spara själv till din pension.

 Kontakta oss så hjälper vi dig rätt i pensionsdjungeln!

Kontakta oss

Boka ett möte!

Vi tycker det vore trevligt att diskutera pension med dig. 

Upp