PP Pensions bostadskö

Du som har ett sparande hos oss har möjlighet att registrera dig i vår bostadskö för att få en lägenhet i Stockholm, Solna, Lund och Malmö.

Bara du som verkar i mediebranschen eller arbetar med information och kommunikation (t.ex. arbetar på ett mediehus, på reklambyrå, webbyrå, PR-byrå, fotograf m.m.) kan spara i PP Pension.

Du kan registrera dig i vår bostadskö om du uppfyller något av följande:

  • Du har placerat hela din tjänstepension hos PP Pension, alltså din ITP och din eventuella ITPK och alternativa ITP.
  • Du har din tjänstepension hos PP Pension via arbetsgivaren och arbetsgivaren betalar in minst 1 000 kronor i månaden till en individuell tjänstepension. Tala med oss eller din arbetsgivare om du är osäker. Om arbetsgivaren slutar att betala in din premie, till exempel för att du byter jobb, kan du välja att stå kvar i kön genom att starta ett privat sparande.
  • Du arbetar inom medie- och informationsbranschen men är inte medlem via arbetsgivare utan sparar själv minst 500 kronor i månaden i ett privat pensionssparande eller i en kapitalförsäkring hos PP Pension. Om du upphör med ditt sparande i PP Pension, eller sänker premien till under 500 kronor per månad, tas du bort från kön.
  • Du är gift eller sambo med en sparare och sparar själv hos oss.


Så registrerar du dig i bostadskön och anmäler intresse för lediga lägenheter

Du anmäler dig till vår bostadskö genom att registrera dig på vår bokösida (länk) om du uppfyller kraven ovan. Jag vill anmäla mig till bostadskön direkt!

Lediga lägenheter publiceras på vår bokösida och du anmäler intresse genom att logga in på ”Mina kösidor”. Du kan även prenumerera, via e-post, på de lediga lägenheter som matchar dina önskemål. Lägenheterna förmedlas i turordning efter köpoäng, där en poäng motsvarar en dag i kön.

Även om du inte just nu behöver en bostad utan köar för ett framtida behov måste du minst en gång per år logga in på ”Mina kösidor”, annars stryks du ur kön. Du kan inte stå i kön för barn eller andra anhöriga, utan endast för eget permanent boende.

Om PP Pensions bostadskö

PP Pensions uppgift är att ge en bra och stabil avkastning på pensionsspararnas pengar. Som ett led i den förvaltningen äger PP Pension fastigheter och som ett mervärde har medlemmar möjlighet att registrera sig i bostadskön. PP Pension säljer och köper fastigheter utifrån ett rent kapitalförvaltningsperspektiv. Därmed kan inte några garantier ges om framtida lägenhetsförmedling eftersom förutsättningarna kan komma att förändras.

PP Pensions lägenheter

Vi har fastigheter i Solna, Stockholms innerstad, Lund och Malmös innerstad. Vi har lägenheter från 1 rum och kokvrå till 6 rum och kök. Omsättningen är störst för ettor och tvåor. Hyran varierar beroende på fastighetens standard och byggår samt lägenhetens yta. Här kan du se en lista över våra fastigheter.

Fastighetsskötare och förvaltare

Kontakta våra förvaltningsbolag om du har frågor om förvaltning och skötsel av våra fastigheter.
 
Stockholm: Einar Mattson Byggnads AB
Växel 08-586 263 00, www.einarmattsson.se
 
Malmö: Einar Mattson Byggnads AB
Växel 08-586 263 00, www.einarmattsson.se

Skriv ut

Dela den här artikeln